Проєкти з предмета «Громадянська освіта» – «Учнівські Ініціативи»

18.06.2024

В курсі «Громадянської освіти» є Розділ 4 «ДЕМОКРАТИЧНЕ СУСПІЛЬСТВО ТА ЙОГО ЦІННОСТІ». В цьому розділі є тема «Школа простір демократії». В рамках вивчення цієї теми учням 10-х класів, вчителем Залужним А.П., було запропоновано в складі мінікоманд організувати та провести власні ініціативи для учнів гімназії. Впродовж лютого-червня 2024 року учні творили свої ініціативи!

Що з цього вийшло – думки представників деяких команд …

10-А клас

1. Жиравецька Марта, Дудчак Ірина, Кобрин Анна, Заверуха Анастасія

Нашу ініціативу ми проводили 30 травня з метою зняти флешмоб до Дня захисту дітей (1 червня). Протягом місяця ми проводили з дітьми 6-А класу репетиції танцю. Результатом наша команда дуже задоволена, вийшло краще ніж ми думали. Учням також було цікаво, вони залюбки повторювали всі рухи та вчили танець.

2. Іваненко Вероніка, Шимушовська Христина, Калапузяк Ірина, Павлишин Вероніка

29 лютого провели Інтелектуальний Квіз для 5-6 класів. Протягом двох тижнів готувалися питання, які поділялися на 4 тури: два тури питання - відповідь; відеотур і Правда/Брехня. Участь брали чотири команди, які показали дуже хороші результати та отримали свої солодкі нагороди.

10-Б клас

1. Сай Соломія, Матвісів Анжеліка, Магера Олеся

28 травня учениці 10-Б класу з 5-Б класом написали листи, в яких діти зафіксувати цілі на літо та як би вони хотіли його провести. Свої записи вони перечитають наступного навчального року у вересні та зазначать, які з пунктів вони виконали. Діти погодилися, що вони цікаво провели час і планують робити щось подібне кожного року.

2. Принцева Оксана

Навчальний рік уже скінчився, а ми й далі звітуємо про діяльність гімназійної громади. Минулого тижня учениця 10-Б класу та учасниця історичного клубу, Принцева Оксана, провела презентацію у 8-х та 9-х класах до відкриття нового кабінету з історії. Учениця поділилася досвідом та враженнями від участі в Обласному турнірі юних істориків імені Богдана Сольчаника, у якому брала участь команда Класичної гімназії «Per aspera ad astra». Детальніше про подію, склад команди та результати турніру Ви можете дізнатися з її презентації, яка буде розміщена на сайті класичної гімназії.

3. Сегедій Емілія, Лотос Христина, Пашкова Юлія, Цимбала Маряна, Кардашевська Анна-Марія

Наша ініціатива була спрямована на отримання яскравих емоцій в першу чергу. Іншими цілями також було зміцнення дружніх стосунків між класами нашої гімназії та навчитись працювати в команді. Участь у нашій ініціативі взяли учениці 9-10 класів. Нам вдалось організувати турнір на перервах і завдяки організованості учасників та нашому оголошенню вдалось провести цікавий та веселий дівчачий турнір з волейболу. Перемогу у турніру здобула команда 10-Б класу!

10-В клас

1. Купибіда Ярина, Прохоренко Роксолана, Малетич Софія, Ошийко Дмитро.

22 травня на уроці основи здоров’я учні 10-В класу провели урок з кібербезпеки для учнів 5-Б класу. Учні дуже уважно слухали та навіть мали можливість перевірити надійність своїх паролів!

2. Кузик Марко, Ганюк Володимир, Кривко Олексій, Туркевич Маркіян

На турнірі з волейболу, який проходив 12-18 лютого, перемогла команда 10-А класу, здобувши перемоги у всіх матчах. Найкращим гравцем турніру визнано Ігора Ковальчука, який продемонстрував виняткову гру і лідерські якості. Загалом турнір пройшов на високому рівні та викликав великий інтерес серед глядачів.

3. Некрилова Вероніка, Гурська Софія, Ціп Катерина, Куціль Дарина

28 травня ученицями 10-В класу було проведено психологічні інтерактивні ігри у 5-А та 7-А класах. Учні дізнались про поняття «тімбілдинг», його походження та види, а також навчились висловлювати свою думку і співпрацювати з однокласниками. У дружній атмосфері діти написали побажання на літо собі та іншим.

4. Башук Андрій, Терлецький Олексій, Мельникович Ярема, Вергун Юрій

Фінал турніру з футболу серед молодших класів (5-7) відбувся 30 травня. У фіналі зустрілися дві команди – команда 7-А і 6-Б. Перемогла команда 6-Б класу. Метою турніру був збір коштів на ЗСУ – було зібрано 2 тис. грн. і передано Хараху Сергію Олександровичу. Від молодших класів я особисто чув, що їм все дуже сподобалося і вони хотіли б взяти участь в інших турнірах, схожих на цей.


Інші новини