Jam Factory Art Center

10.04.2024
 У рамках проведення музейний уроків, гімназисти разом із вчителем мистецтва Грунтковською А. відвідали Jam Factory Art Center - не тільки нову популярну локацію, але й найбільший культурно-мистецький центр Львова, який формувався протягом більш ніж 150-річної історії.
  Головна будівля пережила світові війни,  зміну режимів і мала різні призначення: із 1850-тих, тут виготовляли кошерний алкоголь, а у радянські часи - варення, звідки й зʼявилася назва «Фабрика повидла». Зараз це майданчик для мистецтва та комунікації творчих людей. Тут є виставкові простори, лекторії, концертна зала і навіть міні театр.
  Ми мали змогу на власні очі побачити один із кращих прикладів архітектурної ревіталізації в Україні, адже особливу увагу було зосереджено на питаннях реставрації та важливості збереження культурної спадщини нашої держави.
  На постійно діючій історичній виставці, дізнались більше про район Підзамче, фабрику Йозефа Кроніка, а також побачили деякі збережені артефакти: неоготичні маскарони, автентичну плитку, перекриття і… звичайно ж, банки яблучного повидла!


Інші новини