Хто такі "діти з пробірки"?

22.05.2024
У пошуках відповіді на це питання учні 10-Б класу разом з  вчителем біології Шохановим С. О. та класним наставником Козак І. І. відвідали  медичний центр «Medicover».   Екскурсія підсумувала знайомство десятикласників із сучасними біотехнологіями.
Європейський медичний центр «Medicover» є частиною потужної міжнародної мережі медичних закладів  заснованої в Європі у 1995 році. Зараз Medicover активно розвивається в Україні, втілюючи нові стандарти якості медичного обслуговування.
Про діяльність медичного центру гімназистам розповіли медичний директор з питань репродуктології та жіночого здоров'я, кандидат медичних наук Сегедій Л. І. та кандидат біологічних наук, ембріолог Фединяк А. В. 
Під час презентації "Ембріологи про себе та свою роботу" провідні спеціалісти Центру розповіли, що за останні кілька десятиліть медицина зробила прорив у розвитку допоміжних репродуктивних технологій. Вони допомагають зачати і народити здорових дітей навіть в тих випадках, які до недавнього часу здавалися безнадійними. 
Гімназисти довідалися про те, як  в умовах високотехнологічної ембріологічної лабораторії, проводиться процес запліднення in vitro (поза організмом матері); про те, як лікарі-репродуктологи строго відстежують  кожен етап розвитку ембріона. Діти, народжені за допомогою in vitro, нічим не відрізняються від дітей, зачатих звичайним шляхом. Вони абсолютно здорові, про що свідчать чисельні багаторічні дослідження в Європі та США. Наприкінці зустрічі її учасники  одержали кваліфіковані відповіді на свої запитання.



Інші новини